Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/timandersen.dk/public_html/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 644

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/timandersen.dk/public_html/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 661
Tim Andersen har lavet et afkast på 20 % på sine aktier siden 2016

20 procents afkast på aktier

 

 

 

 

 

Stor interesse for aktier

Jeg interesserer mig meget for aktier og investering.

Allerede på handelsskolen i Slagelse, hvor jeg var HHX-studerende i perioden 2001-2004, begyndte min interesse for aktier.

Jeg blev gjort opmærksom på et gratis aktiespil, hvor man havde en konto med fantasipenge, som man kunne investere i danske aktier, mener jeg. Det gik mig sådan so-so i det gratis aktiespil. Og grunden var, at jeg ikke vidste noget reelt om virksomhederne, som jeg investerede i. Bevares, jeg vidste hvem Carlsberg var og at de er producent af øl og sodavand, men om aktien skulle stige eller falde var gætværk fra min side.

I dag har jeg en aktieportefølje for rigtige penge.

Jeg har valgt at investere noget af min pensionsopsparing i aktier, da jeg gerne selv vil have inflydelse på mine penges udvikling frem til den dag, hvor jeg skal pensioneres.

Jeg vil tjene 10% om året på aktieinvestering

Jeg har sat mig et mål, som er, at jeg vil lave et afkast på 10 % om året.

Hvorfor lige 10 %?

Det er fordi, at det for det første er et bedre afkast end man kan få banken. Det er også et gennemsnitligt bedre afkast end det, man kan få ved at sætte pengene i en investeringsforening.

Og hvordan går det så med min aktieportefølje?

Det går rigtig godt!

Som overskriften siger, er min portefølje, med værdien dags dato, steget med ca. 20 % fra jeg startede i december 2015.

Og det er i øjeblikket – det kan jo gå op og ned hver dag.

Og nej, det har ikke kun været en lang fin rejse frem til i dag.

Jeg startede faktisk rigtig skidt med at miste 18 % af min porteføljes værdi! Årsagen var, at jeg købte aktierne på tidspunkt, hvor aktiemarkedet var på toppen af en længere optur. Og på det tidspunkt var det altså tid til en korrektion i markedet. Blev jeg nervøs? Jep! Men jeg lod mig ikke skræmme, og aktierniveauet fandt da også stille og roligt vej op til det gamle niveau.

Jeg vil anbefale alle, som har mod på det, at investere i aktier. I alt fald bare noget af opsparingen, hvis man har sådan en.

Hvis du ønsker at se min aktieporteføljes udvikling fra start, kan du gøre det her!

Tim

 1. Randi left a comment on 3. marts 2017 at 10:43

  Investering i aktier vil altid byde på både ups and downs. Man må somme tider have is i maven 🙂 Men indtil videre har du jo kun grund til at være tilfreds!

 2. John Andersen left a comment on 3. marts 2017 at 20:30

  20 kilo på 6 måneder lyder ikke nemt. Det skal gå hurtigt nedad de første 2-3 måneder for der vil altid komme et tidspunkt hvor vægten står stille. Men held og lykke for man kan hvad man vil !

 3. tim left a comment on 5. marts 2017 at 15:48

  Mange tak. Ja, det er noget af en udfordring, men nu er det på tide. Ikke flere dårlige undskyldninger herfra. 😉

 4. Tim left a comment on 9. marts 2017 at 21:59

  Ja, tålmodighed med aktier, og mange andre ting her i livet, er ofte en god ting at være udstyret med. 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *