Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/timandersen.dk/public_html/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 644

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/timandersen.dk/public_html/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 661
Tim Andersen - Om ikke at købe ting på afbetaling, hvis der er store renter og gebyrer på lånet.

Køb kun ting kontant

Jeg var sammen med min familie i lørdags, hvor min yngste søsters fødselsdag blev holdt.

Det var nogle hyggelige timer, hvor der blev snakket, spist, spillet billard og meget andet.

Snakken faldt bl.a. på min søsters nye telefon, en Iphone 6S, som hun har købt med afbetaling. Jeg kunne forstå, at der ikke kommer så mange ekstra renter og gebyrer på denne form for betaling. Så det virker til at være en fin løsning, når man gerne vil have en ny telefon.

Jeg har gennem årene advaret min yngste søster om at købe på afbetaling – eller i hvert fald låne penge for at købe computer, telefon og den slags ting.

Jeg har nemlig selv, i sin tid og bitter erfaring, lånt penge til en ny computer, som skulle bruges ifm. mine studier. Og da jeg endelig havde betalt den ud, hvde jeg betalt dobbelt op ift. den oprindelige pris. Og samtidig stod jeg tilbage med en computer, som var langsom og forældet.

Inden for andre områder kan det være fint at låne penge til at købe.

Tag nu bare den lejlighed, som jeg bor i sammen med min kone og min datter. Den har vi lånt penge til at købe. Vi købte den for snart 3 år siden. På de 3 år er den steget omring 40 % i værdi. Det virker ikke til at være så dårligt, selvom de store vindere altid er bankerne.

Jeg kan ikke forstå, at de må tage så høje bidragssatser. Det er helt vildt. Men nok om det.

Tidligere har jeg lånt penge til at købe den computer, som jeg nævnte, og jeg mener også at jeg tidligere har lånt til en telefon. Dårlig forretning, medmindre man død og pine SKAL bruge de ting.

Derfor følger jeg nu det princip, at jeg først køber ting, når jeg har pengene.

Jeg tror, at mange unge, som gerne vil følge med på tøjmoden, mobilmoden m.m., let kan blive lokket af smarte lån. De kan ansøge om lån og få pengene i hånden på få minutter. I et svagt øjeblik er det måske lokkende. Og så står de der med et lån, hvor de skal betale store renter det næste lnge stykke tid.

Jeg synes ikke, at det er godt.

Hvad synes du om køb på afbetaling? Har du selv gjort et “dårligt” køb for lånte penge (tør du indrømme det)? 🙂

Tim

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *