Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/timandersen.dk/public_html/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 644

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/timandersen.dk/public_html/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 661
Esport er inde i en rivende udvikling. Læs blogindlægget af Tim Andersen

Esport i udvikling

E-sport

I 2017 kan man leve af Esport!

Man har faktisk kunne leve af at spille computer i en række år efterhånden, men nu har medierne fået øjnene op for netop Esport.

Esport er betegnelsen for at spille computer professionelt. Der har længe været mange såkaldte casual players, men med teknologiens udvikling er der altså kommet et marked i stor vækst inden for dette område.

I Asien er Esport kæmpe stort. Man kan fylde stadions med 20-30.000 tilskuere til Dota- eller Counter Strike turneringer, hvor spillerne sidder i midten og konkurrerer. Det hele kan følges på storskærme naturligvis.

Astralis er navnet på et dansk Counter Strike hold, som på det seneste har vundet flere turneringer, som har indbragt dem flere millioner kroner i præmiepenge.

Holdet består af 5 unge gutter i start-20erne, som har spillet Counter Strike i mange år. Og nu rejser de altså verden rundt og spiller turneringer på store stadions. Vildt!

Tænk at kunne leve af noget, som ikke rigtig føles som arbejde. Eller, det tror jeg ikke, det gør, selvom der helt sikkert skal øves nye taktikker og kigges videoer af modstanderholdene.

Hvorfor er Esport blevet så stort?

Som nævnt, har teknologien gjort det muligt. Kraftigere computere, gode bredbåndsforbindelser, intelligente softwareløsninger og underholdene, konkurrenceprægede spil.

Men det er ikke alt.

Marketingfolk har nu set et kæmpe marked for at nå ud til folk med deres produkter gennem Esport. Audi er blot én af sponsorerne for danske Astralis. For du når ikke kun ud til de 20-30.000 mennesker på stadion med dine reklamer. Folk, som følger med online, ser også reklamerne. Bare på den europæiske Counter Striker server er der næsten altid minimum 500.000 spillere online.

Esport vil kun blive større og større og lige om lidt er Virtual Reality og Augmented Reality blevet så godt, at det også bliver en del af Esport.

Spændende udvikling, synes jeg!

Hvad synes du om udviklingen?

Tim

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *