Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/timandersen.dk/public_html/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 644

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/timandersen.dk/public_html/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 661
E-learning er fremtiden (og nutiden) - Tim Andersen

E-learning er fremtiden (og nutiden)

E-learning

Fremtidens skole foregår online med e-learning

Jeg tror fuldt og fast på, at e-learning vinder mere ind. Det vil i fremtiden være den mest normale måde at uddanne sig på hvad end det er uddannelse, kurser, at lære at slå et søm i og at lære at spille saxofon.

I dag bruger vi i høj grad allerede Google og Youtube, når vi søger efter viden eller vil se en tutorial på, hvordan man gør et eller andet. Og langt størstedelen af det materiale på disse platformer kan findes gratis.

Som jeg har været inde på i et eller flere af mine tidligere indlæg, så er det blevet ret normalt for enkeltpersoner at skrive en e-bog eller lave webinarer, hvor der formidles viden. Jeg kan se på LinkedIn, at der helt klart er efterspørgsel på ny viden og opkvalificering inden for en lang række områder, da rigtig mange siger ‘ja tak’ til de e-bøger og webinarer, som udbydes gratis.

Der udbydes allerede i dag mellemlange uddannelser online

I dag kan man på visse uddannelser tage alle moduler online. Man kan altså i højere grad tilrettelægge sin uddannelse, så den passer til den hverdag, som man har. Man behøver ikke at bruge tid på transport frem og tilbage fra et uddannelsessted eller at flytte for at uddanne sig. Og man kan se videomateriale, når man ønsker, medmindre der er live-session.

Rigtig smart og fleksibelt, men går noget tabt ved denne model? Går der noget tabt, når man ikke er tilstede i samme rum som sine medstuderende og med lærereren?

Det er svært at sige. Måske der går noget synergi tabt, som man ikke kan skabe på samme måde via f.eks. Skype.

Man kan tjene penge på at lave e-learning moduler

Efterhånden som læring skifter til online, under begrebet e-learning, giver det også private personer eller virksomheder mulighed for at tjene på deres viden.

På bl.a. Facebook ser jeg allerede annoncer fra firmaer og private inden for bl.a. motivationskurser, online annonceringskurser, lær at kode med html og mange flere ting.

Personer, som har haft succes inden for et felt, har især gode muligheder for at få solgt deres viden online.

Hvis forbrugere skal købe noget af nogen online, kræver det tillid, som en af de vigtigste ting. Derfor skal “ukendte” personer, som ønsker at sælge viden online, opbygge dette – ligesom i livets andre aspekter.

Jeg synes, at dette område er enormt interessant. Det vil jeg ikke lægge skjul på.

For 17 år siden, da jeg forlod folkeskolen, havde vi knapt nok fået adgang til internettet på skolerne og skærmene var stadig nogle kæmpe firkantede klodser.

I dag har man i mange folkeskoler tablets til alle elever. Undervisningen foregår stadig i klasseværelser med støj, tavler og alt for mange elever i klasserne.

Jeg ser optimeringsmuligheder!

Tim

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *